Kukoistava Kaustinen

Vanhoja kasveja, uusia kuiheita

Hankkeen ytimessä on perinnekasvit. Kaikille avoin perinnepuutarha kokoaa Kraatarille koriste- ja hyötykasveja. Yhteisöllisyyttä ja elämyksiä talkoiden ja tapahtumien kautta. Hanke on saanut EU:n Maaseuturahoitusta, rahoittajana Leader Pirityiset.

Tavoitteena on koota Kraatarin puutarhaan nähtäville perennoja, hyötykasveja ja yrttejä. Perennoiden osalta halutaan ylläpitää kasvien jakamisen perinnettä. Kraatarille istutetaan paikallisista pihoista saatuja perennanalkuja, joista sitten aikanaan voidaan jakaa alkuja muille. Keväällä järjestettiin Kaustisen koululaisille piirustuskilpailu, jonka satoa oli Kansantaiteenkeskuksessa pidetyssä näyttelyssä esillä. 

Kraatarilla on elokuun 2024 loppuun asti esillä Aaroninparrasta Unelmaan -huonekasvinäyttely, jossa on nähtävillä lähes 60 kasvia. Näyttely on levittäytynyt myös vieressä sijaitsevan Hotelli Kaustisen tiloihin, jossa on joitakin isoja huonekasveja, sekä perinnepelargoneja.


Puutarharetki elokuussa!

Mikä olisikaan ihanampi tapa viettää elokuista sunnuntaita, kuin retkipäivä puutarhaan. Kyytiin pääsee Vetelistä ja Kaustiselta, 50 vikkelintä mahtuu mukaan. Päivän tarkka ohjelma tiedotetaan ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä. 

 Ilmoittautumiset mieluiten sähköpostilla, teksti- tai whatsapp-viestinä. 

Seuraa meitä somessa!

instagram @kukahanke

Kuvia Kraatarin pihamaalta